2012-03-29 15:15:34• hírek • Kocsis Zoltán

Megkezdődött a Korzó felújítása

Csak úgy csattogtak a csákányok, repkedtek a betonszilánkok Szatmárnémeti egyik legszebb pontján, a régi központ Korzónak nevezett részén. Amint azt Ilyés Gyula polgármester keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, a munkások csütörtökön hozzáláttak a járda felújításához.

A halpikkely alakú burkolatot az elmúlt években össze-vissza vágták-vájták a különböző gáz-, víz, kanalizálás vezetékek modernizálása, lefektetése miatt. A rengeteg beavatkozás következtében a járda állapota alaposan megromlott, esztétikai értéke lecsökkent. Ezért döntött úgy a város vezetősége, hogy a sérült részeket felszedi és az eredeti kövekhez hasonlító burkolattal fedi le. A teljes munka 60.000 lejbe kerül.

„Úgy beszéltük meg a kivitelezőkkel, hogy szakaszosan dolgozzanak, magyarázta Ilyés. Ez azt jelenti, hogy amit egyik nap felszednek, azt lehetőleg még aznap fedjék is vissza. Ennek az a lényege, hogy igyekszünk minél kevesebb bosszúságot okozni a teraszoknak".

Ezt támasztja alá, hogy az egyik terasz működtetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta, a pénteki napra érvényes felszólítást kaptak a napernyőkből, asztalokból, székekből, csapból és kicsiny kerítésből álló terasz elbontására.

megkezdődött a Korzó felújítása

Hogy a teljes munka meddig tarthat, azt a munkások nem tudták megmondani. A polgármester ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy minél hamarabb sikerül befejezni. Azért is kezdték a munkálatokat a Korzó az Északi Színház és a Divatház felőli végénél, mert azon a felén több a terasz és prioritásként kezelik ott minél hamarabb befejezni a munkát.

Keddn még így nézett ki a Korzó - nem kérdés, szükség van a javításra

Ha már az „Ormos ház" szóba került, el kell mondanunk, hogy a polgármesteri hivatal a közeljövőben visszahelyezi az elektromos órát régi helyére. Noha az óra továbbra sem működik, a szatmáriak nosztalgia-érzetét figyelembe véve visszakerül a régi helyére. „Még Aradon is kerestünk, de nem találtunk olyan szakembert, aki meg tudta volna javítani. Mivel egy bizonyos generáció mindennapjaiban fontos szerepet töltött be az elektromos óra, ezért nemsokára visszahelyezzük", mondta Szatmárnémeti polgármestere.

Visszakerül az "ormos ház sarkára" az elektromos óra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: